Німеччина візьме участь у складі місії Європейського Союзу, яка допомагатиме реформувати сектор цивільної безпеки в Україні. Близько двох десятків німецьких поліцейських до кінця 2014 року прибудуть в Україну, повідомила заступниця речника уряду в Берліні Кристіане Віртц у середу, 17 вересня.

Один поліцейський із Німеччини вже перебуває в Україні, зазначила речниця уряду. Європейські експерти допомагатимуть українським відомствам розробляти нові стратегії безпеки, передає інформагенція dpa. До сектору цивільної безпеки належать передусім правоохоронні органи, спецслужби, пенітенціарна система та юстиція.

Речник німецького міністерства закордонних справ Мартин Шефер пояснив, що Німеччина виконує прохання України, допомагаючи реформувати сферу безпеки, передає інформагенція AFP. За допомогою такої місії йдеться і про наближення України до критеріїв Європейського Союзу, зауважив він.

Рішення про відрядження неозброєної місії до України міністри закордонних справ країн Євросоюзу ухвалили в липні. Місія отримала дворічний мандат для роботи в Україні. Її бюджет на початковому етапі, який триватиме до листопада, становить 2,7 мільйона євро. Робота триватиме в координації з іншими зусиллями ЄС, а також разом із ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами. Штаб-квартира місії знаходитиметься у Києві. Програма діяльності та місця роботи міжнародних експертів нині розробляються.



Переглядів: 2955
Поширень: 0