Реалізація цього проекту передбачає створення житла короткострокового перебування (1-3 ночі), середньострокового (до 12 місяців) та довгострокового (більше року).

Вже за місяць у Дніпропетровську з’являться декілька модульних будинків, де зможуть розміститися 400 осіб. В подальшому передбачається створення таких мобільних споруд у Кривому Розі, Павлограді, Дніпродзержинську та Нікополі.

Німці для переселенців збудують модульне житло

«Ми розуміємо, що потік переселенців досить великий і всіх забезпечити житлом дуже важко. При цьому, наближається зима, тому найгостріше стоїть лише одне питання – не дозволити людям залишитися на вулиці. Такий проект – початок цієї великої роботи. Зважаючи на те, що до холодів залишилося зовсім мало часу, рішення будувати модульні будинки – найправильніше. Це швидкий спосіб забезпечити людей дахом над головою та елементарним комфортом. Дніпропетровська обласна рада надає земельну ділянку на 100% готову до будівництва модульного житла, куди підведені всі необхідні комунікації – електрика, опалення, каналізація тощо. Модульні будинки та їх установку забезпечить Німецьке товариства міжнародного співробітництва (GIZ)», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Модульні будинки представлятимуть собою одноповерхові споруди, де у кожної родини буде своя спальня і вітальня. Крім того, на території будинку облаштують кухонні блоки, пральні, санвузли з душовими кабінами, дитячі ігрові, кімнати для навчання. У всіх приміщення будуть теплоізоляція та опалення. Переселенцям, які потребують житло на кілька днів, пропонуватимуть ліжко в загальній кімнаті.



Переглядів: 3614
Поширень: 0