За результатами попередньої домовленості Президента України Петра Порошенка та Федерального Канцлера Німеччини Ангели Меркель, досягнутої під час серпневого візиту Канцлера до України, сьогодні відбулося обговорення процедури надання Україні допомоги на облаштування потреб внутрішньо переміщених осіб.

Протягом жовтня Німеччина доставить в Україну допомогу – товари першої необхідності та збірні будинкиВіце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман і Парламентський державний секретар Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ганс-Йоахім Фухтель спланували терміни проходження, доставки і розвантаження вантажу.

Німеччина готова у найближчий час відправити 75 вантажівок допомоги до України. Передусім це товари першої необхідності для проходження зимового періоду. Вантажівки з цими товарами мають прибути в Україну в середині жовтня, після чого розвантажені у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях при посередництві Українського Червоного Хреста.

«Це список речей, який було складено виходячи з наданого нам переліку потреб. Для Канцлера вкрай важливим є питання, щоб передача товарів переселенцям відбулася до настання холодів», - зазначив Ганс-Йоахім Фухтель.

Зі свого боку Володимир Гройсман запевнив, що відповідні українські державні служби здатні оперативно організувати транспортування вантажу, його супроводження і митне оформлення.

Також, згідно планів німецької сторони, до листопада в Україну прибудуть вантажі зі збірними конструкціями для розгорнення стійкого до зимових умов житла.

За словами Володимира Гройсмана, в трьох зазначених областях буде створено транзитні пункти, де розташують збірні будиночки. Загалом у таких будинках одночасно зможуть проживати орієнтовно до 4 тисяч осіб.

Володимир Гройсман наголосив, що у транзитних пунктах будуть розміщені особи, постраждалі та тимчасово переміщені з Донецької та Луганської областей.

«Там будуть діяти правила проживання, працюватиме реєстрація. Це будуть поселення, де люди зможуть проживати короткий період часу, не більше одного місяця, після чого будуть інтегровані у соціальне життя різних регіонів України», - зазначив Володимир Гройсман.



Переглядів: 2947
Поширень: 0