Президент США Барак Обама висловив упевненість, що нині існують можливості політичного розв\'язання кризи навколо України. Відповідаючи на запитання телеканалу CBS у неділю, 28 вересня, глава Білого дому підтвердив існування угоди, згідно з якою Росія продовжить постачати газ до України. "Цієї зими вони не змерзнуть", - сказав Обама, маючи на увазі українських громадян. На його думку, проблеми України не вдалося б вирішити, якщо б США не зайняли тверду позицію стосовно неправомірних політичних дій Росії.

Американський президент виключив можливість воєнного конфлікту між НАТО і Росією на тлі української кризи. "Ми не шукаємо конфронтації", - підкреслив Обама. Водночас він повідомив, що Вашингтон працює над тим, "аби надати впевненості союзникам по НАТО на передовій лінії, в тому числі таким маленьким, як країни Балтії". Обама зауважив, що воєнна конфронтація можлива тільки у випадку російської агресії проти одного з членів Північноатлантичного альянсу.

Глава Білого дому також зауважив, що його відносини з президентом Росії Володимиром Путіним "завжди мали діловий характер". Він визнав, що політичний курс стосовно України і пропаганда російських ЗМІ принесли Путіну популярність серед росіян. При цьому президент США додав, що політика Кремля "дуже несприятлива для економіки і майбутнього Росії".



Переглядів: 2900
Поширень: 0