За минулу добу зафіксовано активізацію діяльності бандформувань та їх численні намагання спровокувати українських військових з метою обвинувачення української сторони у порушенні режиму тиші.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

За даними розвідки, в середовищі бойовиків збільшуються протиріччя на ґрунті підпорядкування різним керівним центрам та незадоволення власним грошовим забезпеченням. З території РФ продовжується надходження зброї, боєприпасів та найманців.

Ситуація в зоні проведення АТО станом на 12:30 1 січня

Учора українські спецпризначенці звільнили одного з героїв-захисників Донецького аеропорту. Під час відпустки в одному з населених пунктів Донеччини, наш військовий був викрадений бандитами, які планували переправити його до терористів з «ДНР» за грошову винагороду. Завдяки успішно проведеній спецоперації силовики затримали трьох злочинців. Українського бійця, що зазнав поранень внаслідок тортур, доставлено до Маріупольської лікарні швидкої допомоги, наразі стан його здоров’я задовільний.

Бойовики продовжують вести авіарозвідку з допомогою БПЛА. За добу українські військові виявили 5 безпілотників: 4 – на Маріупольському напрямку в районі н.п. Сартана, ще один зафіксували на Луганщині поблизу Трьохізбенки.

Всього за останню добу поранено трьох українських військовослужбовців, загиблих немає.

Серед терористів посилюються суперечності та збройні сутички за право грабувати мирних мешканців Донбасу.

У Новоазовському районі Донецької області серед місцевих бойовиків шириться невдоволення через невиплату грошової винагороди за свою брудну роботу.

Зростає протистояння між ватажком стахановських «казаків-терористів» Дрьомовим та керівником бандформування «ЛНР» Плотницьким. Банда Дрьомова записала відеозвернення до світової громадськості і особисто до Президента Росії Путіна, в якому звинуватили Плотницького в крадіжці вугілля.

У м. Ровеньки Луганської області бойовики «ЛНР» незаконно примушують місцеве населення перерахувати кошти на рахунки цієї терористичної організації у якості сплати боргів за комунальні послуги, які накопичилися з червня 2014 р. Самозвані керівники південної Луганщини заявляють, що законні пільги для окремих категорій громадян відтепер відсутні.

Російські політики першого ешелону не приховують своєї причетності до пособництва та фінансування терористичної діяльності.

Лідер партії «Справедлива Росія», депутат Держдуми РФ Сергій Миронов, під час виступу перед самозваними депутатами «ДНР» підкреслив, що його партія готова надавати не тільки гуманітарну допомогу, але і «всяку іншу», вочевидь натякаючи на нескінченний потік озброєння та військової техніки з Росії на Донбас. Лідер бойовиків Захарченко нагородив свого московського куратора так званим орденом Святого Архистратига Михаїла I ступеня.



Переглядів: 3548
Поширень: 0