Для приховування фактів участі російських військових у бойових діях на боці терористів «ДНР» та «ЛНР» російська воєнщина спалює тіла загиблих у пересувних крематоріях.

Про це розповів в ефірі «5 каналу» голова СБУ Валентин Наливайченко.

Він повідомив, що з 20 по 23 січня ц.р. за вказівкою Генерального штабу ЗС РФ на тимчасово підконтрольну терористичним угрупованням територію було введено 7 мобільних пересувних крематоріїв, змонтованих на шасі автомобілів КАМАЗ.

Зі слів Наливайченка, кожна із цих «смертельних печей» спалює за добу щонайменше 8-10 тіл. Їхню роботу координують безпосередньо військові розвідники Росії. Ці «спецкамази» наприкінці 2014 року були зафіксовані в Ростовській області поблизу державного кордону України.

Голова СБУ повідомив, що на гарячу лінію Служби щодня звертаються десятки російських громадян, які шукають своїх родичів, російських військових, яких злочинно направили на територію України. «Попри те, що вони із зброєю в руках чинили злочини проти наших громадян, ми поводимось гуманно і повертаємо матерям ідентифіковані тіла, знайдені документи, щоб вони були достойно поховані. Ми говоримо російським матерям – забирайте своїх синів, поки їхні ж командири не спалили їх у крематоріях».

Голова СБУ нагадав, що кілька днів тому Служба публічно висловила готовність передати російській стороні тіло громадянина РФ Ємельянова. До цього часу консульство Росії не відреагувало на цей гуманний крок.



Переглядів: 3952
Поширень: 0