За інформацією прес-центру антитерористичної операції, протягом ночі проросійські незаконні збройні формування 25 разів обстріляли позиції українських військ.

Найбільша кількість обстрілів спостерігалась на Луганському напрямку. Тут одночасно терористи вели вогонь по позиціям сил АТО та мирним населеним пунктам з артилерії, систем залпового вогню БМ-21 «Град», гранатометів та мінометів. Так, під ударом були Щастя, Старий Айдар, Станиця Луганська, Верхня Ольховка та Нижнє.

Ворог не припиняє спроби прорвати українські позиції і на Дебальцівському напрямку.За ніч терористи 9 разів фактично з усіх видів зброї атакували Збройні Сили України. З 22.50 до майже 3 години ночі в районі Дебальцево відбувся бій, в ході якого, використовуючи піхотні підрозділи терористи намагались захопити наші позиції.

Відносно спокійно було на Маріупольському напрямку — 1 обстріл та Донецькому напрямку — 2 обстріли.

Українські військові відповідали на атаки терористів артилерійським та мінометним вогнем, знищивши значні сили противника. Наголошуємо, що сили АТО наносять ураження проросійським незаконним збройним формуванням лише в разі відсутності в місці скупчення бойовиків мирних мешканців.

За попередніми даними, 3 лютого силами АТО ліквідовано 18 терористів, 55 бойовиків отримали поранення.

Прес-центру АТО також повідомив, що за попередніми даними, 2 лютого втрати противника склали понад 150 чоловік вбитими, серед них лише в районі Дебальцевого — понад 80. Більше 280 терористів були поранені. Також силами АТО знищено важку вогнеметну систему «Буратіно», 4 гармати, 4 автомобілі та 18 бойових броньованих машин проросійських незаконних збройних формувань.



Переглядів: 2967
Поширень: 0