Не зважаючи на вступ у дію режиму перемир\'я, передбаченого мінськими домовленостями, протягом минулої доби терористи завдали 112 вогневих ударів по позиціях сил АТО

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах, передає Еспресо.TV.

"Аналізуючи першу добу після початку перемир’я, можна стверджувати – незаконні збройні формування не дотримуються підписаних угод", - наголосив Стельмах.

Так, з початку режиму "тиші" противник 31 раз застосовував реактивні системи залпового вогню, 4 рази танки, 56 - артилерію та міномети.

При цьому кількість обстрілів українських позицій на Дебальцівському напрямку, в порівнянні з іншими днями, збільшилась. "За минулу добу 88 разів терористи завдавали ударів по Дебальцевому та навколишніх селищах, використовуючи практично усі види зброї", - поінформував речник штабу АТО.

За його даними, по Дебальцевому терористи 19 разів били з "Градів", по Чорнухіному – чотири рази.

По селищах Попасна, Санжарівка, Золоте, Кам`янка незаконні збройні формування активно вели вогонь з "Градів" і артилерії.

В той же час інтенсивність обстрілів позиції сил АТО дещо зменшилась на Луганському і Донецькому напрямках. Противник в основному обстріли вів зі стрілецької зброї та гранатометів. Від мінометного вогню постраждали Тошківка, Опитне, Новотошківське.

На Маріупольському напрямку бойовики двічі з танків вели вогонь по селищу Широкине.

"Загалом, за добу, противник 112 разів завдавав вогневих ударів по силах антитерористичної операції. Наші військові вогонь відкривали лише у відповідь", - констатував Стельмах.

Крім того, вздовж лінії бойового зіткнення на Дебальцівському і Донецькому напрямках спостерігалась активність безпілотних літальних апаратів противника.

Нагадаємо, 12 лютого у Мінську за підсумками переговорів "нормандської четвірки" контактна група підписала документ про комплекс заходів щодо виконання Мінських домовленостей, який передбачає введення в дію з 15 лютого режиму припиння вогню з подальшим відведенням важких озброєнь.



Переглядів: 2764
Поширень: 0