Цієї суботи у Кастелло ді Чістерна, що неподалік від Неаполя, стався трагічний інцидент. На місцевий супермаркет напали грабіжники. Саме в цей момент в магазині перебував українець Анатолій Король з дочкою. Свідками спроби пограбування були декілька людей, але лише наш співвітчизник спробував зупинити зловмисників.

Злочинці були безжальні. Анатолій отримав два смертельні постріли, намагаючись захистити людей, які перебували у магазині. У нього залишилося двоє неповнолітніх дітей: п’ятирічна Анастасія та Ліза, якій ще не виповнилася двох років.

Італійці були вражені мужністю українця. Історія про цей героїчний вчинок з вуст у вуста та через ЗМІ миттю розлетілася по місту та околицях. Місцевий випуск однієї з найвпливовіших газет Італії La Repubblica вийшов з матеріалом про трагедію під красномовним заголовком “Герой Анатолій, оплакуючи громадянина”.

Героїчна історія українця, який пожертвував собою, намагаючись зупинити грабіжників в Італії

Героїчна історія українця, який пожертвував собою, намагаючись зупинити грабіжників в Італії

Мерія Кастелло ді Чістерна та місцеве відділення карабінерів мають намір представити Аанатолія Короля до нагороди посмертно. Крім того, вони надають моральну та матеріальну підтримку родині загиблого. Генеральне консульство України в Неаполі також надає необхідне сприяння.

Ми приєднуємося до співчуттів родині Анатолія.

Світла пам’ять героєві!



Переглядів: 4586
Поширень: 0