Про це 3 серпня повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров.

За його словами, з 30 липня поточного року у Відні відбулися українсько-австрійські консультації з консульсько-правових питань на рівні керівників консульських служб МЗС двох країн. Серед головних питань було обговорення питання захисту прав та інтересів громадян України застосування австрійською стороною положень Візового кодексу Європейського союзу, який набрав чинності 4 квітня поточного року, а також оформлення короткострокових і довгострокових віз австрійським представництвом українським громадянам.

Окрім цього, обговорювалися питання реалізації внесення зміни до угоди між Україною і ЄС про спрощене оформлення віз, а також окремі аспекти співпраці між правоохоронними органами.

"За результатами консультацій від австрійської сторони отримано запевнення щодо подальшої підтримки нашої країни в її просуванні до безвізового режиму з ЄС. Крім того, австрійська сторона погодилася розглянути можливість підписання двосторонньої угоди про відміну візових зборів за оформлення національних віз громадянам України", - сказав Дікусаров.

Сторони також домовилися провести наступні консультації у Києві у травні 2011 року, повідомив прес-секретар зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, зараз візовий збір у країни Європейського союзу для українців становить 35 євро.


Переглядів: 2082
Поширень: 0