Національна комісія регулювання зв\'язку (НКРЗ) пропонує скасувати стягування плати за з\'єднання при оплаті послуг мобільного зв\'язку.

Як повідомив голова комісії Володимир Олійник, відповідна норма передбачена в проекті Правил надання телекомунікаційних послуг, схваленому на засіданні регулятора минулого тижня.

"Немає такої послуги - з\'єднання. І тому плату за неї стягувати неправильно. Це все одна послуга - телефонна розмова", - сказав він.

Проект правил, який все ще не опублікований на сайті комісії, за словами учасника робочої групи з розробки законопроекту, експерта Netton Consalting Group Романа Химича, містить чимало норм про принцип тарифікації послуг та інформування про це абонентів.

Так, наприклад, НКРЗ зобов\'язує операторів заздалегідь повідомляти абонентів про зміни в діючих тарифах через SMS-повідомлення або шляхом обдзвону, а також формувати ціни на чітких часових та кількісних одиницях виміру, наприклад, 1 секунда розмови, 1 Мб переданих даних.

Також вводиться обов\'язкове повідомлення абонентів про розмір плати за контент-послуги при використанні коротких номерів.

Українські оператори почали стягувати плату за з\'єднання (ПЗЗ) з 2001 року, коли поступово стали переходити до посекундної тарифікації вихідних дзвінків.


Переглядів: 2690
Поширень: 0