16 листопада у Варшаві презентували двох футболістів-близнюків – талісманів чемпіонату Європи з футболу, який в 2012 році пройде на полях України та Польщі. Польський футболіст одягнений в білу футболку та червоні шорти, а український – в жовту футболку та сині шорти. Зачіски обох близнюків також виконані в національних кольорах.

Церемонія представлення символів Євро-2012 пройшла у Польському національному театрі за участі виконавчого директора UEFA Events SA Девіда Тейлора та директора турніру Мартіна Каллена.

Розробкою талісманів континентальної першості займалась всесвітньо відома компанія Warner Bros, яка також брала участь у створенні символів двох попередніх чемпіонатів.

«Трикс і Флікс 2008-го року, і талісман Євро-2004 є також витворами Warner Bros. – творців, наприклад, кролика Багса. На мою думку, наші талісмани мають щось від попередніх. Вони також є супергероями», – розповів речник МОК «Євро-2012 Польща» Юліуш Глускі.

За його словами, УЄФА врахував побажання польської і української сторони щодо вигляду символів Євро-2012. «Польські традиція та культура у деякій мірі схожі на українські, але створення талісману, який б відповідав обом культурам є нелегким завданням. Втім, вважаю, що нам це вдалося», – підкреслив Глускі.

Наразі відомо, що ім’я талісмана чемпіонату виберуть мешканці України та Польщі. Для цього буде проведений відповідний конкурс.


Переглядів: 2513
Поширень: 0