Живий класик української літератури (її твори, наприклад «Маруся Чурай», давно увійшли до шкільної програми) розповіла, що працювала над книгою 10 років, а написано її роман від імені 35-річного чоловіка-програміста (перша фраза роману: «Я завжди був нормальною людиною »), який, з одного боку, переживає особисту драму, а з іншого - проблеми світової глобалізації.

«Йшов міленіум, третє тисячоліття, нам говорили, що перейти цей рубікон дуже важливо, - такими словами презентувала письменниця свій роман. - Тепер всі про це забули. І зараз у 21-му столітті живуть так само, як і в попередньому. Я зрозуміла, що мені страшенно хочеться простежити, як людство входить в міленіум. Буквально день за днем. Як входить Україна, як входжу я в третє тисячоліття». За словами Ліни Костенко, у неї набралая величезна кількість матеріалу, а потім почалася довга і кропітка робота по систематизації.

До середини тижня «Записки українського самашедшого», які вийшли 10-тисячним накладом, можна буде купити по всій Україні орієнтовно за 50 грн. До речі, за словами видавця Івана Малковича, «самашедший» у назві роману - це суржикове слово, щоб показати, що це саме український погляд на світове божевілля: «У нас такого ще не писали!».


Переглядів: 2340
Поширень: 0