Президент Віктор Янукович підписав зміни до податкового кодексу про відміну щомісячних декларацій на доходи фізичних осіб, повідомив у своєму блозі урядовий уповноважений Михайло Бродський.

"Порожні декларації по податки на доходи фізичних осіб вже скасовані. Тепер якщо ви не нараховували доходи фізичним особам, подавати "пустушки" не треба", - пояснив чиновник.

Також, за його словами, підприємці, які у березні вчасно не здали цю декларацію або не сплатили податок, ніяких штрафів платити не будуть.

Нагадаємо, у кінці березня уряд схвалив законопроект, яким пропонується вилучити з Податкового кодексу вимогу до податкових агентів щомісячно подавати декларацію про податок на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, що новий Податковий кодекс викликав різке скорочення кількості фізичних осіб-підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. За I квартал знялося з обліку на 57% більше осіб-СПД, ніж на початку 2010 року, а відкрити бізнес наважилося на 30% менше громадян. На думку фахівців, до кінця року кількість ліквідованих СПД виросте з нинішніх 57 тис. до 300 тис.


Переглядів: 2456
Поширень: 0