Останні кілька тижнів змусили учнів 5-9-тих класів, їхніх батьків і вчителів буквально не спати ночами, і шикуватися в черги до невропатологів. Привід для цього дало Міністерство освіти.

Відомство повідомило про незаплановані іспити і відповіді, яких не знайдеш у підручниках, але можна купити за гроші.

Два з половиною мільйони знервованих дітей, 4 мільйони роздратованих батьків, і кілька сотень тисяч обурених вчителів стали ефектом останнього експерименту Міносвіти.

У школах почалась паніка. За два місяці до кінця року міністр запроваджує іспити з чотирьох предметів – української мови, іноземної, математики та історії України. Мета - буцімто розробка нових держстандартів.

Проте у тестових завданнях під грифом міністерства, знаходять купу помилок. Вчителі твердять про неприйнятно сформульовані питання, відсутність правильної відповіді, плутанину з варіантами та завдання за межами шкільної програми.

Щоби врятувати ситуацію Міносвіти просто викреслює зі списку завдання з помилками. Інколи це половина всіх запитань. Наприклад, з української мови із тридцяти восьми варіантів залишається двадцять. Вчителі обурені, як не апробовані тести могли допустити у школи.

Також обурюють вчителів відповіді до контрольних робіт, які продавали під грифом міністерства. Їх існування робить тезу про зріз знань безглуздою. Без існування спеціально надрукованих відповідей написати на відмінно було неможливо. У підручниках потрібної інформації просто немає. А пораду міністерства - шукати завдання в Інтернеті, втілити у життя, наприклад, у сільській місцевості, мало хто зміг.

І навіть в місті пропозиція спровокувала чималий попит. Підприємливі торговці за одну книжку правили до 40-ка гривень. Часто це був нелегальний передрук, а там кількість помилок лише зростала.

Хто буде наразі відповідати за втрачені нерви та гроші, не зрозуміло. Як і не зрозуміло чи досягнута мета експерименту.


Переглядів: 3397
Поширень: 0