Дослідження, проведене групою берлінських науковців Studienkolleg zu Berlin засвідчило, що чимало європейських студентів, зокрема в Україні, Німеччині та Франції, підробляють проституцією.

У ході дослідження було опитано близько 4 тисяч молодих людей студентського віку.

Результати приголомшили науковців – проституція стала повсякденним явищем у житті багатьох юнаків та дівчат.

У Парижі про роботу в секторі секс-послуг замислюються 29,2% учнів вузів, у Києві - 18,5%. У дослідженні йдеться виключно про добровільну роботу в секс-індустрії.

За даними дослідження, типовий вік студентів чи студенток, які заробляють гроші своїм тілом, - трохи менше 26 років. Водночас, 52,3% студентів-повій паралельно мають постійного бойфренда чи подругу. 48,9% з них характеризують себе як гетеросексуалів, 13,3% - як геїв, 37,8% - бісексуали.

"Секс-робота включає у себе не лише проституцію, але й стриптиз, секс по телефону, секс за викликом (ескорт) чи роздягання перед глядачами в інтернеті тощо", - сказав один з авторів дослідження Фелікс Бетцлер.

Згідно з дослідженням, тільки в Берліні один з трьох опитаних студентів серйозно замислювався над тим, щоб піти на панель. У Парижі та Києві ситуація лише трохи краща, навіть незважаючи на те, що законодавство серйозно обмежує цю діяльність.

"Для дослідження ми обрали несхожі між собою міста. Берлін – найбільш ліберальна столиця Європи, де проституція легалізована. В Україні ж проституція заборонена, а у Франції це десь посередині: деякі види дозволені, а деякі – ні", - пояснила дослідниця Аґне Станкевічуте.

"Головні результати дослідження це те, що один з кожних 27 опитаних студентів вже мав досвід роботи у секс-сфері або ще й надалі працює там. Це вражаюча цифра. Нас також здивувало, що кількість хлопців і дівчат, задіяних у цій професії – однакова. Ми очікували, що жінок буде більше", - сказав Бетцлер.

"Я працювала офіціанткою, нянькою, а також оператором колл-центру. Хто міг би подумати, що під час навчання я стану займатися проституцією", - сказала студентка Соня, яка приїхала навчатися до Берліна з Італії.

Дівчина також додала, що ніколи не жалкувала про свій вибір.

Автори дослідження кажуть, що більшість студентів пояснюють вибір подібної сфери діяльності тим, що вона приносить хороші гроші за короткий час.


Переглядів: 2873
Поширень: 0