Для підвищення прозорості діяльності Пенсійного фонду України розроблено програму "Пенсійний калькулятор", яка призначена для надання громадськості інформаційних послуг у частині визначення розміру за віком на загальних підставах у солідарній системі відповідно до статей 27 та 28 Закону України № 1058-ІV від 09.07.2003 р. "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування".

Завантаживши з офіційного веб-сайту Пенсійного фонду програму "Пенсійний калькулятор" на локальний комп’ютер, кожен бажаючий зможе самостійно здійснити розрахунок розміру майбутньої трудової пенсії за віком на загальних підставах у солідарній системі.

Слід, однак, мати на увазі, що розрахунок робиться лише за двома параметрами – заробітна плата і страховий стаж, тому обчислена в такий спосіб сума пенсії може розглядатися лише як орієнтовна.

"Калькулятор не в змозі врахувати всіх обставин, які є підставою для визначення права на пенсію, та окремих особливостей, що впливають на розмір пенсії, – каже заступник Голови правління Пенсійного фонду України В.Никитенко. – Точну суму пенсії кожній конкретній особі зможе визначити тільки працівник управління Пенсійного фонду на підставі всіх поданих заявником документів."


Переглядів: 6594
Поширень: 0