За інформацією Гідрометцентру 22-24 листопада на території України вночі та вранці, крім східної частини, тумани, видимість 200-500 метрів. Крім цього, синоптики прогнозують невеликий мокрий сніг з дощем.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на мінливу осінню погоду. Під час поїздок в умовах недостатньої видимості потрібно бути гранично уважними та обережними, суворо дотримуватися вимог Правил дорожнього руху. При тумані видимість до об’єкту здається в кілька разів більшою, ніж є насправді. Тому при попаданні в смугу туману водіям необхідно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами). Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Державтоінспекція Вінниччини


Переглядів: 3179
Поширень: 0