Шановні вінничани та мешканці Вінницької області! Останнім часом, на території України, було вчинено ряд резонансних злочинів, пов’язаних з розукомплектуванням опор ліній електропередач. Заради невеликого матеріального збагачення, зловмисники підшукують електроопори в малолюдних місцях і знімають металеві конструкції. Такі дії призводять до знеструмлення населених пунктів і створюють загрозу функціонуванню систем життєзабезпечення громадян.

Якщо ви стали свідком подібних злочинних дій, не залишайтеся байдужими, адже завтра ваша домівка може стати знеструмленою від рук зловмисників. Повідомити про протиправні дії ви можете, зателефонувавши на «гарячу» лінію «102», або звернувшись до найближчого райвідділу міліції.

Чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за скоєння подібних злочинів. Санкція статті 194 – 1 (Умисне пошкодження об\'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Якщо ж подібні дії призвели до загибелі людини,на зловмисника може очікувати до 15 років в’язниці.


Переглядів: 3052
Поширень: 0