З вересня до грудня поточного року ГО «Центр Поділля-Соціум» в рамках проекту «Пенсіонер це етап життя – зробимо його яскравішим» проводить заняття з людьми пенсійного віку, які бажають здобути навички роботи на комп’ютері та розширити простір для спілкування. Двічі на тиждень, у понеділок та п’ятницю, о 10:00 група із 20 пенсіонерів вирушає до університету – дехто вже вкотре (на той час, коли вони закінчували виші, інформатику ще не викладали).

Пенсіонери навчаються користуватися комп\'ютером

Реалізація цього проекту стала можливою після того, як ця громадська організація взяла участь у конкурсі, який було оголошено на початку поточного року Вінницькою міською радою. Переможці конкурсу отримали фінансову підтримку у вигляді гранту від мерії для реалізації соціально-культурних проектів у життя. До п’ятнадцяти переможців, чиї ідеї виявились кращими та отримали фінансову підтримку, увійшла в тому числі і Громадська організація «Центр Поділля-Соціум».

За словами голови ГО «Центр Поділля-Соціум» Сергія Проценко, теперішня група осіб пенсійного віку – вже не перша. Попередні «випускники» на сьогоднішній день успішно спілкуються між собою за допомогою мережі Інтернет, надсилають електронною поштою вітальні листівки на свята, спілкуються через «Skype» із своїми родичами за кордоном тощо. «Найстаршому нашому студенту 76 років, – розповідає Сергій Проценко. – Проте його бажанню навчатися може позаздрити будь-хто із молоді. Взагалі, проект «Пенсіонер це етап життя – зробимо його яскравішим» має на меті допомогти літнім людям адаптуватися до сучасного ритму життя, розширювати простори для спілкування, підвищувати правову обізнаність тощо».

Пенсіонери навчаються користуватися комп\'ютером

Чисельність людей пенсійного віку, які бажають йти в ногу з часом, дуже велика. Організатори та засновники цієї програми планують розгорнути повноцінний Вечірній народний університет «Третій Вік» з кількома факультетами (правовий, краєзнавчий, історичний, інформаційних технологій), де люди похилого віку протягом всього життя могли б вчитися та розширювати свої знання.

Пенсіонери навчаються користуватися комп\'ютером

Більше інформації можна отримати на сайті ГО «Центр Поділля-Соціум» (www.socio-center.vn.ua), або ж за телефонами 69-28-37, 52-89-00



Переглядів: 5635
Поширень: 0