Все частіше під приціл зловмисників потрапляють ювелірні крамниці, ломбарди, відділення банків та автозаправні станції, де зберігаються значні матеріальні цінності. Працівників саме цих закладів оточує небезпека і вдень, і вночі. Адже зловмисники, що наважилися на таке правопорушення, готові на будь що, аби заволодіти коштовностями та грішми, навіть ціною людського життя.

З метою профілактики злочинів даної категорії та недопущення подібних зазіхань працівниками міліції на території Вінницької області здійснюються виїзди у місця продажу ювелірних виробів, банківські установи та АЗС з метою протидії розбійним нападам.

В першу чергу правоохоронців цікавить наявність усіх необхідних засобів захисту даних об’єктів та оснащення їх сучасними технічними засобами, які допоможуть захистити дорогоцінні товари, а також життя та здоров’я персоналу. У разі нападу вони дозволять правоохоронцям вчасно відреагувати - встановити та затримати зловмисників. Елементарними засобами захисту може стати система відеоспостереження, наявність тривожної кнопки, наявність озброєної охорони. З цього приводу працівники міліції у місті Вінниці та районних центрах області надавали підприємцям відповідні рекомендації. Враховуючи те, що зловмисники, які скоюють подібні напади за лічені секунди, можуть бути озброєними, не слід нехтувати правилами безпеки.

Раніше ми повідомляли про те, що протягом місяця працівники міліції проводитимуть інформатизацію керівництва магазинів, які займаються продажем ювелірних та хутряних виробів, щодо доцільності облаштування систем відеоспостереження та «тривожних» кнопок



Переглядів: 3967
Поширень: 0