З 2013 року усі бібліотеки Вінниці можна знайти на одному сайті: http://www.vinbiblio.com.ua. Офіційна презентація веб-сторінки закладу культури “Вінницька міська централізована бібліотечна система” відбулась п’ятого лютого у Центральній міській бібліотеці ім. І.В.Бевза.

презентація сайту

На новому сайті окрім інформації про бібліотеки міста можна знайти новини бібліотек, електронний каталог книжок, правила користування бібліотеками міста, календар заходів, що відбуваються у ЗК “ВМЦБС”, історію бібліотек, контактні телефони усіх бібліотечних закладів, карта користувача, режим роботи бібліотек, різновиди додаткових послуг, стратегічний план розвитку бібліотечної системи.

- Сайт допоможе читачам зорієнтуватись у книжковому просторі і роботі біблотек філій міста Вінниці, - говорить директор закладу культури “ВМЦБС” Володимир Малінін. - Ми намагались зробити сайт досить простим і зручним у користуванні, зрозумілим як самим бібліотекарям, так і читачам.

Найближчим часом, за словами Володимира Малініна, на веб-сайті з’явиться зворотній зв’язок із читачами і відвідувачами, для того щоб вивчати запити і бажання відвідувачів бібліотек.

Зараз заклад культури “Вінницька міська централізована бібліотечна система” об’єднує 19 закладів-філій бібліотек міста. На базі бібліотек ЗК “ВМ ЦБС” працює 50 гуртків та клубів за інтересами, які відвідують різні за віком користувачі. Лише за 2012 рік послугами бібліосистеми скористалось майже 60 тисяч мешканців Вінниці, а книжковий фонд поповнився на 18 тисяч примірників на суму 297,1 тис.грн. На базі бібліотек-філій №1,7,8,13 працює програма “Бібліоміст”.



Переглядів: 16977
Поширень: 0