Державтоінспекція оголосила детальний перелік документів, потрібних для реєстрації скутерів у МРЕВ:
  • паспорт громадянина країни;
  • документи, які підтверджують придбання мопеда;
  • посвідчення водія (категорія «А»);
  • квитанції на оплату за номерний знак, реєстраційний талон та послуги (їх розміри затверджені спільним наказом МВС України, Мінюста України і Міністерства фінансів України).
Номерний знак видаватиметься такого ж зразка як для мотоциклів. Коштувати він буде 46,20 грн. Реєстраційний талон - 15 грн., огляд мопеда – 7 грн., комп’ютерні послуги – 24 грн. Всього за реєстрацію власникам доведеться заплатити 92,20 грн.

Керувати моторолером дозволяється лише з 16-річного віку. Якщо немає посвідчення водія ДАІ проводить курс лекцій з Правил дорожнього руху, після чого у підрозділі МРЕВ ДАІ потрібно буде скласти іспит у вигляді тестів на 10 запитань. Якщо з них вісім на вісім запитань відповідь була правильною, водієві надається спеціальна картка, яка дозволяє керувати моторолером.

Курс лекцій при ДАІ, а також оформлення та видача картки водія мопеду - безкоштовні.

У разі відсутності документів, які підтверджують придбання мопеду, необхідно звернутися до керівництва УДАІ УМВС з письмовою заявою про прохання реєстрації. Як пообіцяло керівництво, кожна заява буде окремо розглянута і обов’язково задоволена, у разі некримінального минулого двоколесого транспортного засобу, а саме, якщо він не значиться в розшуку і його номери агрегатів не викличуть підозри у експертів-криміналістів.
Кінцевий термін реєстрації моторолерів - 1 травня.

За інформцією відділу профілактичної роботи
ВДАІ у Вінницькій області


Переглядів: 8480
Поширень: 0