Майже 7,8 тисяч вінницьких суб’єктів підприємництва отримали впродовж 2012 року ліцензії, які дають право на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Про це повідомили в регіональному управлінні Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Вінницькій області. За це вони сплатили до бюджету понад 18,2 млн.грн.

Відтепер, а саме з 2 січня цього року отримати алкогольну чи тютюнову ліцензію стало простіше. Це передбачено Законом України від 02.10.2012р. №5410-VI „Про внесення змін до деяких законів України щодо надання витягів та виписок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.

Отож, виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців тим, хто планує розпочати діяльність із продажу алкогольних або тютюнових виробів подавати не потрібно. Подається лише відповідна заява. У ній, насамперед, зазначається вид господарської діяльності: імпорт, експорт, оптова, роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами тощо.

І оскільки Закон передбачає обов’язкову наявність реєстраторів розрахункових операцій у місцях торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, під час подання заяви вказується повний перелік РРО та книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, із зазначенням адреси місця торгівлі.

Нагадаємо, що після подачі заяви ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається протягом 10 календарних днів з дня надання документів.



Переглядів: 4656
Поширень: 0