За результатами реалізації бюджетної програми «Забезпечення житлом інвалідів війни» у 2012 році Державною казначейською службою не були оплачені договори на закупівлю 18 квартир для інвалідів війни в 5 областях України в сумі 4 млн. 347 тис. грн., яку зареєстровано як кредиторську заборгованість.

У 2010-2012 роках під час реалізації бюджетної програми «Забезпечення житлом інвалідів I групи Великої Вітчизняної війни, які довготривалий термін знаходяться у черзі на отримання житла» та в 2012 році програми «Забезпечення житлом інвалідів війни» придбавалися майнові права на квартири за ціною, яка обраховувалася за проектною площею, а не фактичною.

З урахуванням викладеного і виникла необхідність розроблення постанови Кабінету Міністрів України, якою були б передбачені умови оплати бюджетної кредиторської заборгованості за програмою «Забезпечення житлом інвалідів війни», взятої на облік органами Казначейства, а також вартості різниці проектної та фактичної площ квартир, майнові права на які були придбані протягом 2010-2012 років.

Прийняття постанови дозволить ефективно використати бюджетні кошти для забезпечення житлом інвалідів, які перебувають у черзі на отримання житла.



Переглядів: 3434
Поширень: 0