Про це повідомляє  прес-служба Укрзалізниці.

Під час оформлення квитка у касі вокзалу чи станції пасажир має назвати свої прізвище та ім’я тією мовою, якою вони записані у документі, що буде пред’явлений при посадці.

“Оскільки касир робитиме запис прізвища та імені зі слів пасажира, останньому необхідно ретельно перевірити квиток після придбання, — сказав начальник відділу вокзалів Придніпровської залізниці Іван Леводянський. — Під час оформлення квитка допускаються три помилки у написанні прізвища та імені пасажира. Якщо їх більше, пасажир має звернутися до каси, аби там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці квиток з більш ніж трьома помилками вважатиметься недійсним”.

Крім того, пасажирам забороняється переоформлювати квиток зі зміною прізвища та імені.

Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім’я особи, що їхатиме поїздом, зазначає та особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа.

Правила перевезень дітей, групових поїздок та пільговиків

Посадка до поїзда дитини до 16 років здійснюється за документом, що посвідчує її особу та містить інформацію про дату народження (свідоцтво про народження, паспорт одного з батьків, у якому є запис про дитину тощо), і за квитком.

Щодо групових пасажирських перевезень, то на усіх проїзних документах, оформлених для перевезення груп людей, зазначається прізвище та ім’я керівника групи, але при посадці кожен член групи має пред’явити своє посвідчення особи.

Продаж проїзних документів для пасажирів пільгових категорій здійснюється також за пред’явленням відповідних оригіналів документів, оскільки поряд з ім’ям та прізвищем до квитка буде вноситися і номер посвідчення про право на пільгу.

Оформляти проїзні квитки після 6 квітня без посвідчення можна буде пасажирам, які переміщаються у приміському сполученні та у регіональних поїздах з нумерацією 800.

Не варто хвилюватися тим, хто придбав квитки заздалегідь та скористається ними вже після 6 квітня, — ці квитки є дійсними, і жоден з провідників не вимагатиме пред’явити особисті документи. Це стосується і тих, хто оформляв проїзні документи чи зробить це у країнах СНД та Балтії, де немає “іменних” квитків.

Нагадаємо, оформлення проїзних документів на поїздку залізничним транспортом із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка купує квитки, врегульоване постановою Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом”, яка опублікована у виданні “Урядовий кур’єр” № 54 (4940) за 22.03.2013 року та набирає чинності через 15 днів з дня опублікування, а саме з 6 квітня 2013 року.



Переглядів: 5402
Поширень: 0