Про це повідомив міський голова Володимир Гройсман 13 лютого під час об\'їзду по медичних закладах міста.

Новостворене відділення реабілітації інвалідів ВВв буде містити 30 ліжок стаціонару. Тут зможуть протягом року оздоровитися близько 400 ветеранів. «Та система, яка існує на сьогоднішній день по оздоровленню і лікуванню інвалідів за рахунок державної політики, є недосконалою, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Зараз ми можемо обслуговувати до 50 ветеранів на рік, а з 9 травня зможемо допомогти вирішувати проблеми зі здоров\'ям 400 ветеранам». Мер доручив придбати для відділення і дві ванни з гідромасажем, для того, щоб люди, які будуть тут лікуватися, змогли отримати і такий вид оздоровчих процедур. На сьогоднішній день на ремонтні роботи приміщення під відділення використано 370 тис. грн.

Міський центр патології шийки матки та геніальних інфекцій, який функціонує на базі другої міської лікарні, проводить діагностику та лікування близько 30 жінок щомісяця. Такий центр є унікальним в Україні, хоча він в змозі задовольнити потреби міста Вінниці тільки на 10 %. Відсутність діагностичного обладнання та кваліфікованих кадрів унеможливлює виявлення гінекологічних хвороб українських жінок на ранніх стадіях, через що у нашій країні щодня від раку шийки матки помирає 6 жінок. На сьогоднішній день вінницький Центр патології шийки матки потребує додаткового обладнання, зокрема, - новітній медичний апарат вартістю близько 6 тис. доларів. «Ми будемо знаходити внутрішні резерви для того, щоб вирішувати в галузі охорони здоров\'я найбільш болючі питання, - зауважив міський голова. - Цей Центр рятує жінок від онкозахворювань, а що є сьогодні важливішим за здоров\'я та життя похилої людини та молодої матері?! Ми будемо все робити для того, щоб охорона здоров\'я міста могла надати якісну діагностичну інформацію про стан здоров\'я людини. І працювати на попередження - лікувати хвороби на ранніх стадіях».

На думку Володимира Гройсмана державна політика, яка існує на сьогоднішній день, не здатна забезпечити надання якісного лікування та достатньої заробітної плати лікарям. «Я думаю, що сьогодні, як це передбачено Конституцією, якісного безкоштовного лікування немає. Тому вважаю за необхідне вводити нові механізми роботи в охорону здоров\'я, - каже очільник міста. - Першим надзвичайно важливим кроком повинно бути введення стандартів по страховій медицині. Усі розвинуті країни, які мають сьогодні високоякісну медицину - мають страхову медицину. Якби нам дали сьогодні можливість запровадити страхову медицину на території міста, я вам гарантую, що ми б досягли найкращих успіхів в Україні . Ми б залучили додатковий ресурс. Але є ще один тонкий момент - вартість цього страхування не повинна бути захмарною».


Переглядів: 3168
Поширень: 0