На сайті Міністерства юстиції України запрацював новий сервіс, який дозволяє переглянути інформації про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення згідно нормативних документів.

Реєстр хабарників України

Оприлюдненню на офіційному веб-сайті підлягають відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень щодо яких судами прийняті відповідні рішення, які набрали законної сили, а також відомості про накладення дисциплінарних стягнень за корупційні правопорушення, починаючи з 1 січня 2014 року.

З цією метою між Міністерством юстиції України та Державною судовою адміністрацією України узгоджений механізм оперативного обміну відомостями про прийняті судовими органами України рішення у справах про корупційні правопорушення і про набрання такими рішеннями законної сили.

Розміщення (оновлення) інформації на веб-сайті здійснюється протягом трьох робочих днів з дня внесення відповідної інформації до вищезазначеного Реєстру.

Пошук інформації про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, здійснюється за прізвищем, ім\'ям, по батькові такої особи.

Відкритими для безоплатного цілодобового доступу є такі відомості про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення:

1) прізвище, ім\'я, по батькові, місце роботи, посада на час вчинення корупційного правопорушення;

2) склад корупційного правопорушення та вид покарання (стягнення);

3) спосіб вчинення дисциплінарного проступку та вид дисциплінарного стягнення.

Провести пошук інформації про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, можна за посиланням на відповідному банері, який розміщений на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua), а також за електронною адресою (http://corrupt.informjust.ua).



Переглядів: 6336
Поширень: 0