Відповідно до внесених змін до законодавчих актів з 15 квітня 2009 року призупинено процедуру надання вихідних даних (тепер надання містобудівних умов і обмежень) на проектування та будівництво об’єктів на території міста Вінниці до моменту затвердження Постанови КМУ «Про порядок надання вихідних даних для проектування об`єктів містобудування» згідно ст.27 Закону України «Про планування і забудову територій».

Відтепер до повноважень виконкому міської ради входить надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, однак порядок їх надання поки що не визначений Кабінетом Міністрів України. На сьогоднішній день управлінням містобудування та архітектури міської ради готується проект рішення на розгляд виконкому про призупинення надання вихідних даних (містобудівних умов та обмежень) до прийняття відповідної Постанови КМУ та про завершення процедур, які розпочаті до набуття чинності змін у законодавстві. Наступне засідання виконкому міської ради, де буде розглядатися даний проект, відбудеться орієнтовно 28 квітня. Це буде організаційне рішення по проведенню процедур у сфері будівництва

Рішення на проектування та будівництво чи затвердження містобудівних обґрунтувань, що прийняті виконкомом міської ради чи міською радою, - зворотної сили не мають. Тому питання щодо завершення розпочатих процедур по оформленню права землекористування фізичними та юридичними особами будуть розглядатись виконавчими органами місцевої влади на засіданнях виконкому у тому порядку, який було передбачено законодавством до 15 квітня. Надання ж нових – призупинено.

Відповідно до ст. ст. 23, 24 Закону України «Про планування і забудову територій» у разі наявності місцевих Правил забудови - містобудівні обґрунтування не розробляються. Такі Правила були затверджені Вінницькою міською радою ще у 2005 році. Наразі управлінням містобудування та архітектури опрацьовуються процедурні питання та розробляються зміни до Правил забудови та використання території м. Вінниці, які будуть винесені на розгляд виконавчих органів та міської ради у травні-червні поточного року.


Переглядів: 3674
Поширень: 0