«Молодь має більше часу, вільного від навчання, але, на жаль, не завжди вміє повноцінно використати його з користю для себе, - розповідає заступник міського голови Анатолій Ворона. - Як результат, літо проходить без яскравих позитивних спогадів, збільшується кількість негативних соціальних явищ в молодіжному середовищі та правопорушень». Не поодинокими є випадки, коли молоді люди весь вільний час присвячують пасивному спогляданню телепрограм, «зависають» у інтернет-просторі або вживають алкогольні напої. Для покращення ситуації влада міста пропонує у літній період більш активно залучати студентів та учнів до участі у корисних загальноміських проектах. Тому у місті започатковано цікаві молодіжні проекти, які дали б змогу організувати молодь на гарні справи та змістовно відпочити. «На жаль, наша молодь відпочивати не вміє, - каже начальник відділу у справах сім\'ї молоді та туризму Руслан Анфілов, - тому ми пробуємо запроваджувати молодіжні проекти у яких молодь є сама організатором».

Одним з таких проектів є створення спеціального загону по охороні громадського порядку «Пляжний патруль». Минулого року у ньому взяла участь активна молодь майже усіх навчальних закладів міста, що дало змогу покращити ситуацію на пляжах міста.

Окрім цього, буде подовжено традицію проведення на площі Незалежності «Вуличних танців біля мерії». Руслан Анфілов розповідає, що до того як почали проводити цей захід, навіть не уявляли, що у місті існує стільки данс-клубів. Виступи перед глядачами повністю поглинули молодих танцюристів, і зараз вони на себе беруть навіть організаційні питання.

Традиційно будуть проводитися і «Музика на Парижі. Романтика» та «Арт-майдан» у сквері Козицького. «У вихідні протягом літа ми надаємо можливість кожній молодій людині презентувати свої таланти. Організаційно виконком міської ради забезпечить усім необхідним, - каже Анатолій Ворона. - Молоді люди самі визначатимуть репертуар, а за підсумками літнього періоду найкращі виконавці будуть відзначені і матимуть змогу записати музичний диск та взяти участь у Гала-концертах.

У цьому році буде започатковано проект «Академія вінницької гостинності». Протягом літнього періоду молоді люди будуть навчатися гостинності, прийому груп, проведення екскурсій, супроводу делегацій. За підсумками найкращі учасники будуть направлені на професійні курси екскурсоводів.

Запроваджені нові форми святкування призвичаюють молодь до культури відпочинку. Виступи вуличних театрів, презентація живих скульптур, виступи вуличних музикантів та багато інших проектів стали до вподоб студентам та учням міста. Вони не лише із задоволенням споглядають, але й беруть активну участь у організації цих заходів.

Керівникам ВУЗів та ПТУ міста дано доручення подати списки найактивніших молодих людей освітніх закладів, які б могли у літній період стати організаторами молодіжних заходів та бути корисними місту та вінничанам.


Переглядів: 3217
Поширень: 0