Вінницька область потрапила до проекту, в рамках якого Євросоюз профінансує 40 сіл, селищ чи містечок з кількістю жителів до 10 тисяч чоловік.

Гроші європейці вміють рахувати і вкладати, так що "на вітер" вони не підуть, а будуть вкладені для вирішення насущних проблем селян. Це і ФАПи (сільські медичні пункти), і енергозбереження, і утилізація сміття, і транспортування школярів, дороги та газифікація. Згідно з умовами укладеної угоди обласна адміністрація та обласна Рада гарантовано забезпечують свою частку в співфінансуванні з різних джерел.

Як відзначила спеціаліст із моніторингу та інформування проекту Ганна Яцюк, спосіб фінансування такий: 5% коштів має виділити громада села чи селища, 45% - обласна влада, і 50% ( 50 тис. грн.) - це кошти Євросоюзу.

Обласна Рада зобов\'язується сприяти виділенню землі та об\'єктів комунальної власності під проекти технічної допомоги і враховувати в бюджеті кошти на їхню реалізацію. Голова облдержадміністрації Олександр Домбровський сказав:
- 50 тисяч для громади - і не дуже великі, але й не такі малі гроші, а ми забезпечимо співфінансуванння і мотивацію розвитку сільських територіальних громад.


Переглядів: 3359
Поширень: 0