Але багато з водіїв досі не розуміють значення даного знаку. За словами начальника Держаного підприємства «Спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця» Івана Юрченко, такий знак дозволяє проїзд перехрестя у вказаному напрямку при червоному сигналі світлофору за умови пропуску транспортних засобів, які рухаються попереду. Тобто, якщо перед автомобілем стоїть транспортний засіб, який має намір рухатися прямо, а не повертає направо, як вказано на стрілці, що надає пріоритет у русі, і він не має змоги змінити смугу руху, - щоб не створювати аварійної ситуації перший з автомобілів має дочекатись зеленого сигналу у своєму напрямку. І тільки після цього рухатись через перехрестя. Якщо автомобіль стоїть у ряду першим, і йому необхідно рухатися у напрямку, вказаному на стрілці, - водій спокійно може рухатись на червоне світло світлофору.

Таких табличок на вінницьких перехрестях наразі близько 15, однак згодом їх може з\'явитися більше. СМЕД ВДАІ відпрацьовує питання необхідності додаткових розв\'язок на перехрестях і при можливості буде встановлювати такі таблички поряд з світлофорами.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 395 від 22 квітня 2009 рок «Про внесення змін до правил дорожнього руху» незабаром у Вінниці з\'явиться ще одне нововведення у дорожніх знаках. Згідно з постановою додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені винятково у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37 «Дорожні роботи». Наприклад, наразі на дорогах, які знаходяться поблизу навчальних закладів, - встановлено жовті таблички зі знаком «Діти» та обмеженням швидкості 40 км/год. Із затвердженням даної Постанови знак обмеження швидкості втрачає свою силу, і дорожники будуть їх замінювати на знаки з рекомендованою швидкістю. У даній ситуації Кабінет Міністрів України поставився більш лояльно до водіїв транспортних засобів, та залишається сподіватися, що цей кредит довіри вони виправдають і не будуть наражати себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.


Переглядів: 5977
Поширень: 0