У найближчі тижні синоптики прогнозують в Україні потепління. На цей період вдень в багатоповерхових будинках Вінниці, подача тепла до яких іде через центральні теплові пункти, опалення вимикатиметься. Ввечері ж подача теплоносія поновлюватиметься. Натомість гарячу воду, як і до цього, подаватимуть протягом усієї доби. Втім, як тільки середньодобова температура зовнішнього повітря знову опуститься нижче 80С, – цілодобова подача тепла поновиться.

В зв’язку з складною ситуацією із закупівлею російського газу та військовими діями на Сході нашої держави в цьому році Україна перейшла на економний режим використання «блакитного палива». Влітку Урядом було доведено ліміти споживання газу по регіонах із скороченням у 30 %.

22 жовтня у Вінниці почали запуск тепла у житловий фонд. Початку опалювального сезону сприяло прогнозоване похолодання. З минулого ж тижня суттєво потеплішало, до +10-150С, що дало можливість тепловикам частково зекономити на опаленні. Технічна можливість припинення подачі теплоносія існує тільки у будинках, до яких тепло подається через центральні теплові пункти. З минулої п’ятниці саме у таких будинках, а їх у Вінниці близько 200 з майже 1100, які обслуговує КП «Вінницяміськтеплоенерго», на денний час, починаючи з 9-ї ранку, вимикається опалення. З 17-ї години подача тепла в будинках відновлюється. Враховуючи те, що протягом дня температура повітря у листопаді утримається в середньому біля +90С, помешкання остивати за цей час не встигають. А гаряча вода як подавалась, так і подаватиметься цілодобово. Садочки, школи та лікарні будуть з теплом упродовж всієї доби.

«Підвищення температури повітря дозволило частково відключити опалення, що дасть можливість скоротити споживання газу та вкластися у ліміти. В інших містах введені більш жорсткі заходи економії, як, наприклад, у Львові взагалі відключено опалення і є тільки гаряче водопостачання, в Житомирі, Івано-Франківську, Тернополі – опалення та гаряча вода подаються за відповідними графіками. Ми ж стараємося максимально забезпечити мешканців міста і гарячою водою, і теплом. Вдень, коли на вулиці досить тепло, нераціонально обігрівати квартири. До того ж, минулого тижня ми вже отримувати багато скарг від мешканців про так звані «перетопи» у помешканнях – коли люди навіть мусять відчиняти вікна через зайве тепло. А ці заходи економії нам дозволять нормально пройти зиму», - зазначає заступник міського голови Ігор Корольчук.

Виключатимуть тепло тільки на час потепління, при пониженні температури – цілодобове теплопостачання в цих будинках буде поновлено.



Переглядів: 6177
Поширень: 0