За словами начальника головного управління житлово-комунального господарства, енергетики та зв\'язку Вінницької міської ради Василя Броварника, житлово-комунальне господарство міста переживає значні труднощі: «Складність накопичених у попередні роки проблем, відсутність комплексного системного підходу та недосконалість нормативно-правової бази, стали причиною погіршення стану ЖКГ міста».

На основі комплексного підходу визначення стану житлово-комунального господарства, причин збитковості роботи підприємств галузі Програмою реформування та розвитку ЖКГ міста на 2009-2013 роки визначені наступні напрямки роботи: організація ефективного управління у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг та формування нових інститутів управління житловим фондом, що базуються на економічних важелях і договірних відносинах; поглиблення демонополізації житлово-комунального господарства, створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг; забезпечення беззбиткового функціонування підприємств ЖКГ; технічне переоснащення житлово-комунального господарства; модернізація (реконструкція) комунальної інфраструктури шляхом впровадження енергоефективних технологій та обладнання; удосконалення метрологічного забезпечення ведення обліку та визначення якості енергоносіїв; реформування та розвиток сфери поводження з твердими побутовими відходами шляхом створення умов для надання високоякісних послуг з вивезення та переробки таких відходів з використанням сучасних методів і технологій із зменшенням екологічного навантаження на навколишнє природне середовище та здоров\'я людини; залучення громадськості до процесів формування житлової політики та реформування житлово-комунального господарства; залучення інвестицій на розвиток житлово-комунальної галузі.

Як повідомив Василь Броварник, за останні 3 роки Вінницька міська рада вже встигла здійснити ряд заходів для покращення стану житлово-комунального господарства міста - реконструйовано 17 ліфтів; проведено реконструкцію теплових мереж та котелень на суму більш як 41 млн. грн. (що в 6 разів більше ніж у попередні роки); проведено реконструкцію дорожнього покриття на 19 вулицях міста площею 344 тис. м²; виконано реконструкцію та капітальний ремонт зовнішнього освітлення міста із застосуванням енергозберігаючих світильників (замінено та встановлено 11700 сучасних енергозберігаючих світильників мереж зовнішнього освітлення); проведено комплексну реконструкцію зон відпочинку громадян по вул. Пирогова вул. Грушевського, вул. Театральній; збудовано 138 дитячих майданчиків, яких до 2006 року у місті майже не було (що складає 32% від загальної потреби).


Переглядів: 7920
Поширень: 0