Влада Вінниці дала доручення Державтоінспекції співпрацювати із Державною виконавчою службою, а саме - знаходити тих боржників, у яких є авто. Описати можуть будь-який автомобіль.

- Після того, як автомобіль арештується, власнику дається 10 днів для погашення усіх боргів, - пояснює державний виконавчий інспектор Староміського ДВС Олександр Кучма. – Якщо не сплатив, призначається експертна оцінка вартості і авто подається на аукціон. Із виручених грошей передусім погашаються борги за комунальні послуги, виконавчий збір, вартість еспертизи та документації. Решта - повертається власникові.

Поки боржники розрахуються за комунальні послуги, автомобіль буде на штрафмайданчику ДАІ. За словами старшого інспетора ДАІ Вінниці Михайла Петрика, якщо борг погасять до вечора, платити за штрафмайданчик не треба, якщо ні, то за першу добу перебування сплачується 200 гривень, за кожну наступну - по 10 гривень.

Утім, працівники виконавчої служби кажуть, що у більшості випадків боржники одразу ж біжать у касу і розраховуються до копійки.

P.S. За результатами першого дня операції з 15 вінничан десятеро розрахувалися з боргами. Загалом, на більш ніж 20 тисяч гривень.


Переглядів: 3327
Поширень: 0