Для прийняття рішення стосовно недоброякісної продукції 22 липня заступник голови обласної державної адміністрації Василь Черній провів засідання державної протиепізоотичної комісії.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини Вінницької області Григорій Сидорук, зазначив, що в ході перевірки виявлені недоліки значною мірою впливають на безпечність та якість харчових продуктів в процесі зберігання, обробки, приготування та реалізації. Всього під час перевірки холодильників супермаркету виявлено харчової продукції загальною вагою близько 134 кг, а також фасованої продукції, а саме: майонези різної розфасовки - 200 упаковок, 278 упаковок фасованих молочних продуктів та 16 вакуумних упаковок рибної продукції в асортименті.

В торгівельній залі „ЕКОмаркету” виявлено в реалізації продукти харчування із закінченим терміном реалізації та негативною органолептичною оцінкою: ознаками псування та фактами перемаркування дати виробництва продукції встановленої виробником продукту на іншу дату – стікерами маркету. У незадовільному стані знаходяться холодильники, в яких здійснюється несумісне зберігання продукції птахівництва, готової молочної продукції, рибопродукції, харчових курячих яєць, кишсировини, оборотної тари та продукції до повернення з ознаками псування тощо. Незадовільний санітарний стан у виробничих цехах: кулінарному та м’ясному.

За результатами перевірки знято з реалізації наступну продукцію: шматочки філе лосося (виробник ТОВ „Катран-Т”) – 40 кг із датою виробника з 30.03.09 р. до 28.04.09 р., де дата виробника пере маркувалася стікером ЕКОмаркету на 22.06.09 р., риба масляна х/к – 5 упаковок 3,5 кг з кінцевими термінами реалізації від 08.07.09 р. до 16.07.09 р., ковбасні вироби в асортименті різних виробників – близько 9 кг з простроченим терміном та перемаркуванням, шашлик „Любительський” власного виробництва – 1,8 кг з явними ознаками псування (бомбаж), паштет печінковий ковбасний – 1,5 кг прострочений, сири тверді плавлені в асортименті мілкої розфасовки – 1,6 кг з явними ознаками псування, консервні вироби в асортименті – 1,1 кг з простроченим терміном та риба с/м в асортименті – 5,6 кг з ознаками псування. Дану продукцію тимчасово вилучили до вирішення питання згідно чинного законодавства.

Враховуючи факти порушення реалізації та зберігання комісія прийняла два рішення: дану продукцію визнати небезпечною, вилучити з обігу та утилізувати. Наступним кроком стане закриття відділів із виявленими порушеннями, відповідно до припису санітарно-епідемічної станції.


Переглядів: 3667
Поширень: 0