У Генеральному штабі Збройних сил України продовжують роз\'яснення особливостей та порядку поточної мобілізації. Про це розповів в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає УНН.

За його словами, 28 січня при Генштабі почав роботу сервіс "питання-відповідь" і тільки за півдня його роботи надійшло понад 1 тисяча звернень. Найбільше людей зацікавило питання – як реагувати на отриману повістку, і чи це означає це автоматичне відправлення на фронт.

"Повістка – це не відправка в армію, а запрошення в районний військовий комісаріат для проходження певної процедури медичного огляду та співбесіди з представниками військового комісаріату на предмет наявності підстав для отримання відстрочки від мобілізації. За результатами цієї процедури комісія буде приймати рішення стосовно кожного громадянина України , який підпадає під мобілізацію ", - розповів Селезньов.

"Жителі регіонів, які знаходяться під контролем бойовиків, призиваються виключно на добровільних засадах. Для цього громадянину необхідно прибути в найближчий військкомат на підконтрольних силам АТО територіях", – сказав він, коментуючи одне з питань.



Переглядів: 6334
Поширень: 0