З минулого тижня вінницька молочна кухня, яка діяла на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №2, тимчасово призупинила продаж дитячого харчування вінничанам. Відновиться реалізація продукції орієнтовно через місяць, коли завершиться процес переоформлення документів – молочна кухня переходить у підпорядкування лікарні «Центр матері та дитини» та переглядає тарифи. Місце розташування вона не змінюватиме.

В минулому році дитяче харчування молочної кухні купувало понад триста сімей. Також кисломолочними продуктами безкоштовно забезпечувались відмовні діти, які знаходяться на лікуванні у медичних закладах, та малюки із малозабезпечених сімей. Тому, коли на законодавчому рівні відбулись зміни, пов’язані із тим, що такі госпрозрахункові заклади не можуть бути структурним підрозділом закладів первинного рівня, міська влада вирішила зберегти у Вінниці молочну кухню, передавши її на вторинний рівень у підпорядкування лікарні «Центр матері та дитини».

На початку лютого розпочався процес переоформлення документів та перегляд ціни на молочну продукцію, триватиме близько місяця. Протягом цього часу забезпечення дітей у лікарнях та малюків із малозабезпечених сімей продовжується.

Після завершення усіх організаційних моментів всі бажаючі зможуть знову купувати продукцію молочної кухні у звичних місцях. Всього в місті створено вісім роздаткових пунктів дитячого харчування: мікрорайон Вишенька: вул. Космонавтів,36 (магазин “Мрія”), Свердловський масив: вул. Скалецького (магазин “Вацaк”); вул. Свердлова: кінцева зупинка тролейбуса; мікрорайон “Поділля”: вул. Зодчих (Фонтанна площа); Старе місто: вул. 8-го Березня (біля церкви); район Замостя: вул.50-річчя Перемоги,49; мікрорайон “Тяжилів”: магазин “Мрія”; вул. К.Маркса: ЗОШ № 13.

За попередніми підрахунками, очікується незначна зміна вартості дитячого харчування. «Кошти, отримані від реалізації молочної продукції в роздріб за минулий рік, не покривали витрат нашої молочної кухні, і діяльність цього закладу залишалась збитковою. Крім того, протягом цього року прогнозується подальше подорожчання комунальних послуг, енергоносіїв та вартості сировини: молока і бактеріальних заквасок. Тому збільшення ціни на продукцію є вимушеним кроком», - говорить начальник планово-економічного відділу департаменту охорони здоров’я міськради Олена Житанська.

Для того, щоб мати можливість купувати свіже і якісне дитяче харчування без консервантів, батькам, як і раніше, потрібно отримати довідку у сімейного лікаря, де буде вказуватись продукт дитячого харчування (молоко, сир дитячий, біфівіт) та сплатити кошти на рахунок лікарні «Центр матері та дитини». Також необхідно буде вказати місце, де зручно забирати продукцію.



Переглядів: 4347
Поширень: 0