Хто не любить гігантську соковиту ягоду кавун? Він не тільки смачний, але і корисний для здоров'я. Втім, досить часто корисний та смачний кавун може нести і небезпеку. Отруйні речовини досить часто з’являються в ягоді і без добрив. Таке трапляється через особливості ґрунту і нестачу сонця, а також через велику кількість вологи що веде до надмірного накопичення токсичних речовин.

Навіть невчасно зібраний врожай може призвести до того, що вміст нітратів у кавунах зашкал юватиме. Куплений кавун перед вживанням небхідно ретельно вимити, а потім ще й обдати окропом. Найбільше нітратів знаходиться в трьох сантиметровому шарі від шкірки, тому про всяк випадок баштанний варто їсти ближче до серцевини. У розрізаних кавунах швидко розмножуються бактерії.

Щоб вберегти себе від гострої кишкової інфекції, ягоду варто зберігати тільки в холодильнику, покривши харчовою плівкою. Термін зберігання розрізаного плоду не має перевищувати 12 годин.


Переглядів: 2873
Поширень: 0