Протягом місяця у дитячих садках міста тривали ремонтні роботи і вже 30 липня ці заклади знову прийматимуть дітлахів. Під час ремонту у своїх садочках маленькі вінничани мали можливість відвідувати чергові. Такою можливістю скористалося близько 1200 хлопчиків та дівчаток, що на 100-150 дітей більше ніж в минулому.

Вже п’ять років поспіль у липні садочки міста відпускають вихованців на оздоровлення для того, щоб провести ремонтні роботи у приміщеннях закладів. Раніше у цей місяць працівники садків намагалися зробити ремонти, переводячи дітей з однієї чергової групи в іншу. Але зрештою для того, аби діти, які відвідуються садок під час ремонту, не дихали пилом та запахами фарби і лаку, було прийнято рішення на місяць призупиняти роботу дитячих закладів.

Ремонти роблять у липні тому, що саме на цей місяць припадає найменша відвідуваність дітками садків. У цьому році черговими були сім ДНЗ: №№ 1, 3, 34, 77, 42, 61 та 72. За цей час їх відвідувало більше тисячі малят, хоча попередньо заяви подало дві з половиною тисячі родин. У всіх чергових дитячих садочках було створено комфортні умови для перебування діток, спрямовані на їхнє оздоровлення. Щодня тут малят розважали іграми, конкурсами, концертами. Також дошкільнят водили на екскурсії, вистави лялькових театрів тощо.

«Вже 30 липня майже всі вінницькі садочки відновлять свою роботу. Винятком є лише три заклади: в ДНЗ №34 та №77, які були цього літа черговими, проводитимуться ремонти до кінця липня, а у садочку №28 до середини серпня триватиме капітальний ремонт харчоблоку», – розповіла заступник директора департаменту освіти міськради Людмила Рихліцька.



Переглядів: 3383
Поширень: 0