Вінницька область нормально увійде в новий опалювальний сезон. У цьому, принаймні, запевнив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.  «На сьогоднішній день якихось загроз глобального масштабу відносно того, що Вінниччина не буде готова до нового опалювального сезону немає», - сказав голова облдержадміністрації, коментуючи ситуацію з підготовкою до осінньо-зимового періоду.

Разом з тим, прогнозується зростання кількості сімей, які звернуться в органи соціального захисту за призначенням субсидій. Пік звернень припаде на перші місяці осені. «Порівняно з минулим роком кількість тих сімей, які отримували субсидію, зросла майже в три рази. Але разом з тим, ми очікуємо, що наплив людей з оформлення субсидій буде у вересні-жовтні», - сказав  Валерій Коровій. В цілому на Вінниччині число тих, хто отримуватиме субсидії на житлово-комунальні послуги, може сягнути 300 тис. сімей

Разом з тим, очільник області зауважив, що саме на Вінниччині найкраще серед регіонів організована робота з  питань інформування населення щодо можливості отримати субсидії за спрощеною системою.

Окрім того, на вінничан, що вже оформили субсидії, чекає новація в державній програмі з енергозбереження. Вони отримають додаткові фінансові переваги на проведення заходів з утеплення своїх осель. «Почала працювати достатньо ефективна програма уряду, спрямована на придбання населенням котлів, здійснення видатків, пов’язаних з утепленням квартир і так далі. Ті люди, які оформлюють субсидії, отримують преференції в тому що, якщо вони будуть реалізовувати комплексний проект по енергозбереженню, то держава буде їм компенсувати 70% вартості цих заходів», - розповів голова ОДА.

Він наголосив, що держава надає дієвий інструмент, який дозволить зменшити громадянам витрати на споживання енергоносіїв.



Переглядів: 3552
Поширень: 0