В рамках акції «Антидим» квартальні комітети міста роздають жителям приватного сектору сміттєві пакети для опалого листя. Таким чином міська влада хоче домогтись, аби люди не спалювали листя, створюючи над містом їдку димову завісу.

- Десяту частину пакетів ми уже встигли роздати, - розповідає Наталя Панчук, голова Асоціації квартальних комітетів Вінниці. - Це жорсткі пакети на 20 літрів. На кожну садибу планували видавати по два пакети.Але поки що їх не вистачає. Тому продовжуємо закуповувати і до середини листопада, сподіваюся, пакетами забезпечимо якомога більше садиб. Вже домовились з комунальними організаціями щодо вивозу листя. Машини їздять вулицями і збирають ці пакети. Акція фінансується міським управлінням комунального господарства.

Також працівники квартальних комітетів роздають людям памятки, де наводять конкретні захворювання, які можна "заробити" від диму, аж до раку. А ще - поради, як можна використовувати листя в якості біогумусу.

- А тим, хто й надалі дошкулятиме іншим вінничанам, палячи листя, доведеться платити штраф, - каже Наталя Панчук. – Це не дуже великі гроші - від 17 до 51 гривні, та все ж дорожче від утилізації.


Переглядів: 3110
Поширень: 0