Метою його діяльності є здійснення виробничої, науково-дослідницької, комерційної та іншої господарської діяльності для покращення інформатизації міста.

Основна проблема, яка спонукала до створення такого підприємства, полягала у неконтрольованому прокладанні кабельних комунікацій, які здійснюють оператори зв\'язку. «Якщо проаналізувати роботу операторів, які надають послуги телефонного чи телевізійного зв\'язку та доступу до мережі Інтернет, то робота по прокладанню кабелів знаходилась практично поза правовим полем. Всі, хто хотів, кидав кабелі самовільно, як коли йому заманеться. Ніякої відповідальності фактично за це ніхто не ніс. Для того, щоб цю роботу ввести в певне правове поле, провести інвентаризацію всіх об\'єктів і кабельних мереж, які знаходяться на території міста та відпрацювати єдині технічні умови, у Вінниці створено комунальне підприємство, яке і буде цим займатись». - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський.

На сьогодні підприємство «Вінницький інформаційний центр» розпочало роботу по інвентаризації кабельних мереж . «Ми будемо проводити роботу таким чином, щоб підприємства, які проклали кабелі, порушуючи технічні нормативи, переробляли лінії. - розповідає Володимир Слишинський. - Взагалі було б краще, щоб замість висячих кабелів прокладались оптоволоконні лінії, таким чином розширяться можливості операторів, а послуги, які надаються населенню, стануть більш якісними.»

Надалі МКП «Вінницький інформаційний центр» буде контролювати всі процеси, пов\'язані з інформаційними системами в місті. У подальшому - підтримуватиме і обслуговуватиме програму «Безпечне місто». Перший крок на шляху до втілення цієї програми вже зроблено: по місту прокладено оптоволоконні мережі. Крім цього, нове підприємство буде проводити науково-дослідні, експериментальні та впроваджувальні роботи у галузі комп\'ютерних систем, інформаційних технологій та комунікацій. В переліку видів діяльності також є взаємодія зі світовими комп\'ютерними мережами, надання доступу до широкого спектру інформаційного сервісу до світових інформаційних фондів; розробка, адаптація, супровід та експлуатація програмних та апаратних засобів обчислювальної техніки, засобів автоматизації, управління і зв\'язку.


Переглядів: 4181
Поширень: 0