— Саме там збирається молодь вечорами, — каже оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Оксана Бахмат. — Із підлітками проводимо попереджувальні розмови. Протоколів не складаємо. Якщо треба, заведемо додому, чи хоча б видзвонимо батьків.

Від початку року у Вінниці неповнолітні скоїли 129 злочинів. Нещодавно міліціонери затримали 14-річного школяра, який у приватному секторі мікрорайону Корея вкрав шість домофонів. Один із потерпілих — депутат міськради. Злодія зафіксували камери відеоспостереження на будинках.

— По записах видно, що хлопець був не сам, — розповідає 30-річний Валерій Домбровський із райвідділу міліції Ленінського району. — Клянеться, що красти не хотів. Просто пустував. Домофони збирався повернути господарям. Ховав їх у недобудованому приміщенні. За характеристикою вчителів, він непоганий хлопець. Гарно вчиться, займається спортом. Переміг на одному з обласних чемпіонатів по греблі.

Правоохоронці запропонували меру Вінниці Володимирові Гройсману ввести в місті комендантську годину для неповнолітніх.

— Діти до 14 років не повинні перебувати після 22.00 на вулиці без батьків. Годиною пізніше — молодь до 18, — говорить Оксана Бахмат.

У Ладижині депутати міської ради вирішили штрафувати батьків на суму від 51 до 85 грн, якщо дітей виявлять самих на вулиці після 22.00.


Переглядів: 3168
Поширень: 0