З кожним днем погодні умови стають сприятливими для використання таких транспортних засобів як, мопеди, скутера та мотоцикли. Першочергові поради, як уберегти себе від біди - неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху та не забувайте про уважність та обережність за кермом, одягайте шолом та відповідні захисні засоби. І звичайно ж, дотримуйтесь швидкісного режиму та дистанції руху.

Нагадуємо про особливості допуску до керування мототранспортом (постанова КМУ № 340 від 08.05.1993 р.). Громадяни, для отримання посвідчення водія категорій "А, А1, В1" повинні закінчити автошколу та скласти теоретичний  і практичний екзамен в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС. Категорії відповідних транспортних засобів:

"А1" — мопеди, моторолери та інші двоколісні (триколісні) транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт;

"А" — мотоцикли, у тому числі з боковим причепом, та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом 50 куб. сантиметрів і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

"В1" — квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів.

Підготовка водіїв для керування транспортними засобами категорій А1, А проводиться з числа осіб, що досягнули 16-річного віку, а для керування транспортними засобами категорій "В1" — із числа осіб, що досягнули 18-річного віку. Тим, хто вже має посвідчення водія з категорією, що дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання правил дорожнього руху здавати повторно не потрібно - лише практичний з водіння скутера або квадроцикла.

З питань реєстрації слід звернутися до будь-якого сервісного центру МВС. На зареєстрований мототранспорт видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, передбачені для цієї категорії транспортних засобів.

У разі керування незареєстрованим транспортним засобом - водій притягуватиметься до адміністративної відповідальності.

Бажаємо Вам приємного враження від поміркованої швидкості та попутного вітру.



Переглядів: 5665
Поширень: 0