На час реконструкції площі Гагаріна рух трамваїв по кількох маршрутах буде припинено, муніципальні автобуси і тролейбуси курсуватимуть за звичним режимом. Перевезення пасажирів маршрутками частково буде здійснюватися об’їзними шляхами. За необхідності буде збільшено кількість одиниць транспорту на маршрутах, які функціонуватимуть. Але враховуючи, що реконструкція припадає на літній період, коли триватимуть канікули у вишах та школа і відпускна кампанія, транспортники прогнозують значне зменшення пасажиропотоку.

З 28 травня у Вінниці розпочинається реалізація масштабного проекту з реконструкції площі Гагаріна, в рамках якого передбачається перекладання трамвайні колії, влаштування дренажної системи, капітальний ремонт проїжджої частини з дотриманням необхідного нахилу, щоб не затримувалась вода після опадів. Реконструкція проводитиметься за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку та міського бюджету.

Реалізація проекту триватиме до кінця серпня, і протягом цього часу рух ділянкою, де проводитимуться роботи, буде частково обмеженим.

Через технічну неможливість рух трамваїв маршрутами 1, 2, 5 та 6 буде призупинено.

Перевезення пасажирів трамваями буде здійснюватися тільки маршрутами №3 «Барське шосе – Електромережа» та № 4 «Барське шосе – Залізничний вокзал». Для того, щоб забезпечити рух трамваю №4, буде перенесено трамвайні колії. Наразі вже розпочато підготовчі роботи по перенесенню трамвайних колій. На час реконструкції трамваї на цій ділянці в зустрічних напрямках пропускатимуть один одного, тобто тут функціонуватиме реверсний режим руху.

Перевезення тролейбусами №№ 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 та автобусами №№ 5, 7, 11, 19, 21, 24, 25 здійснюватиметься у звичному для вінничан режимі.

А маршрутні таксі частково цю ділянку будуть об’їжджати:

  • Маршрутки №№ 5А, 7А, 11А, 21А, 25Н, 28А, 32А будуть рухатися по Театральній – Хлібній – Гоголя.
  • №23А об’їжджатиме маршрутом: Хмельницьке шосе – Магістратська (колишня Першотравнева) – Чорновола;
  • №29А рухатиметься вулицями: Хмельницьке шосе – Магістратська – Театральна – Соборна.

Як рухатиметься громадський транспорт на час проведення реконструкції площі Гагаріна

«Ми розуміємо, що зміна організації руху викличе певний дискомфорт для пасажирів. Але літній період було обрано не випадково, адже на ці три місяці значно зменшується пасажиропотік через канікули у навчальних закладах та відпускні кампанії. Завершити повний комплекс робіт плануємо до настання нового навчального року, - зазначає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко. – В той же час, будемо проводити постійний моніторинг пасажиропотоків, і, за необхідності, на лінії пустимо додаткові одиниці транспорту».

Приватні автіки на час реконструкції також рухатимуться в об’їзд площі Гагаріна. Зі схемою об’їзду можна ознайомитися нижче:



Переглядів: 9061
Поширень: 0