Для зручних подорожей залізничним транспортом ПАТ «Укрзалізниця» призначено з 23 вересня 2016 року щоденне курсування поїзда № 243/244 сполученням Київ – Ізмаїл. Таким чином з’явилося пряме залізничне сполучення між південною частиною Одеської області та столицею України.

Поїзд відправлятиметься зі станції Київ-Пасажирський о 17:06 та прибуватиме до Ізмаїла наступного ранку о 09:50. Зворотно відправлення з Ізмаїла о 17:06, прибуття до головного столичного вокзалу наступного дня о 09:54.

Скористатися поїздом Київ – Ізмаїл також буде зручно жителям і гостям Вапнярки, Одеси, Білгород-Дністровського, Арцизу, Жмеринки, Вінниці та Козятина.

Пряме залізничне сполучення дозволить майже 200 тисячам жителів Південної Бесарабії (частина Одеської області між Дністровським лиманом і Дунаєм) легко дістатися будь-якого регіону України. Зокрема, станції Одеса-Головна, Жмеринка, Вінниця, Козятин, на яких зупинятиметься поїзд, зручні для пересадки на інші поїзди, які курсують до інших регіонів та за кордон.

Очікується, що запровадження прямого залізничного сполучення Київ – Ізмаїл дасть потужний поштовх розвитку регіону, у тому числі зміцненню економічних зв’язків і реалізації його туристичного потенціалу. Зокрема, відкриється можливість для безпересадкових поїздок зі столиці в курортну Затоку.



Переглядів: 4452
Поширень: 0