23 грудня відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо захворюваності на грипу і гострі респіраторні вірусні інфекції та профілактики їх епідеміологічного розповсюдження. Протягом тижня питома вага дітей в загальній структурі захворілих зменшилась. Цю позитивну тенденцію лікарі пов’язують з призупиненням навчання у школах. Тому комісія прийняла рішення продовжити вимушені канікули у всіх загальноосвітніх закладах до 29 грудня.

У зв’язку з інтенсивністю розповсюдження захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання на початку тижня у вінницьких школах було призупинено навчання. Сьогодні відбулося повторне засідання комісії для визначення необхідності подовження карантинних заходів, чи їх припинення.

За інформацією відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби міста Вінниці протягом поточного тижня епідемічна ситуація залишається досить складною. Захворюваність на ГРВІ продовжує зростати – більшає хворіючих дорослих, натомість, серед дітей рівень захворюваності зменшується.

Також почастішали випадки ускладнень у вигляді пневмонії. За поточний тиждень за медичною допомогою з приводу респіраторних захворювань звернулись 5579 вінничан, з яких діти складають 66,4% (що майже на 10% менше попередніх показників). Протягом тижня в лікувально-профілактичні заклади міста госпіталізовано 232 особи з ознаками гострих респіраторних інфекцій, з них - 184 дитини.

Лікарі вважають, що зменшення питомої ваги дітей в структурі захворілих є результатом призупинення навчання у школах і свідчить про ефективність цих заходів.

Тому комісія прийняла рішення продовжити вимушені канікули до кінця року. На навчання діти вийдуть вже після зимових канікул. ​



Переглядів: 4966
Поширень: 0