Ми не вперше інформуємо читачів про можливі афери, які придумують зловмисники задля легкої наживи. Вінничани все частіше скаржаться на те, що отримують дзвінки або sms-повідомлення від нібито співробітників різних банків.

Одним з таких закидів поділився Вадим Преловський. Чоловік опублікував повідомлення про блокування карти, яке виявилось шахрайським: «Шановний клієнте, ваша карта була тимчасово заблокована згідно з регламентом банку. За інформацією звертайтесь за номером +38050072918». Як виявилося, номер числиться в інтернеті, як шахрайський, тому подібну інформацію варто ігнорувати та ні в якому разі не передзвонювати.

Вінничанка Ірина Клименко також розповіла про подібний випадок:

-  Дзвонить до мене номер +380342591324 вже не перший раз. Представляються, як менеджери «Ідея банку». Дівчина говорить, що я маю надати інформацію про якийсь свій номер, але я ніколи не була їхнім клієнтом. Чула про подібні ситуації, тому м’яко відправила «співробітницю». Вона ж підвищеним голосом сказала: «Ми вас перевіримо!»

Схожа ситуація з телефонним шахрайством сталась у Вікторії Бакуліної. Дівчині постійно телефонують з різних номерів та розповідають про заборгованість, а далі диктують номер для отримання додаткової інформації.

Саме цікаве, що спочатку озвучували захмарні цифри боргу, а наступні рази, коли дзвонили, то просили виплатити хоча б половину. Я кидаю ці всі контакти в чорний список.

Вінничанам варто бути уважними, отримуючи дзвінки та смс про заборгованість банкам

За інформацією «Ощадбанку», останнім часом їхнім клієнтам приходять подібні sms, після чого шахраї намагаються з'ясувати персональні дані клієнта, включаючи номер карти. Варто пам’ятати, що співробітники банку ніколи не надсилають подібні погрози, не телефонують з невідомого номера і не просять назвати будь-які особисті дані по телефону.

Співробітники поліції також застерігають вінничан бути уважними до витівок телефонних шахраїв. Придумуючи подібні схеми, зловмисники вивчають інформацію про вас, знаходять номери у соцмережах чи базах інтернет-магазинів. До речі, з чоловіками аферисти намагаються рідше зв’язуватись, оскільки жінки більш емоційні, тому їх легше ввести в оману.



Переглядів: 4705
Поширень: 0