Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує платникам єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, про можливість обрання квартального звітного періоду з податку на додану вартість. Вказана норма прописана в п.202.2 ПКУ. А саме, єдинщики мають право обрати квартальний податковий період за умови подання Заяви про вибір квартального податкового періоду органам фіскальної служби разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року.

Тобто,  цьогоріч така Заява подається не пізніше 20 січня разом із декларацією з ПДВ за грудень або ІУ квартал 2016 року. Додамо,  відповідна Заява є формою із додатку 1 Порядку заповнення та подання звітності з податку на додану вартість , затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016р. №21.

При цьому, звертаємо увагу, для платників, які подадуть таку Заяву, квартальний податковий період почине застосовуватися з 1 січня 2017 року.

Варто пам’ятати, у разі, якщо платник податку, який застосовував єдиний податок в подальшому переходить на загальну систему оподаткування, такий платник податку зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період звітування та сплати  ПДВ, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, та зазначити це у відповідній податковій декларації за наслідками такого місяця.



Переглядів: 3275
Поширень: 0